شیر آفریقایی

گربه سانان به عنوان گونه ای از جانوران در دنیا شناخته می ‌شوند که یکی از معروف ترین اعضای آن ها شیر ها هستند. آن ها در گذشته در محدوده وسیعی در دشت های سرار قاره آفریقای جنوبی و همچنین هندوستان پراکنده بودند اما به مرور زمان به دلایل مختلف طبیعی و انسانی تعداد آن ها رو به کاهش رفته و فقط تعدادی از آن ها در محدوده آفریقا و گجرات هند شناسایی شده اند. شیر آفریقایی بعد از ببر سیبری به عنوان بزرگترین گربه سان در دنیا شناخته می شود که خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد. از بارز ترین تفاوت‌ های این گربه سان با دیگر حیوانات این است که گونه نر و ماده آن از یکدیگر قابل تشخیص و متفاوت هستند. آن ها خصوصیات متنوع و زیادی دارند که ما در این مطلب ضمن معرفی این گونه از نژاد، خصوصیات و ویژگی های مربوط به آن و همچنین نوع تغذیه و تولید مثل آن را برای شما شرح می دهیم.

شیر آفریقایی چه حیوانی است؟

شیر آفریقایی چه حیوانی است؟

شیر حیوانی از رده پستانداران و از خانواده گربه سانان می باشد. در دنیا گونه های مختلفی از شیر وجود دارد که شیر آفریقایی به عنوان بزرگترین و معروف ترین گونه در جهان شناخته می شود. شیرها حیواناتی درنده خو و شکارچی هستند اما در مقایسه با برخی دیگر از حیوانات سرعت زیادی ندارند و به طور معمول سرعت یک شیر حدود هشتاد و یک کیلومتر در ثانیه است.

آن ها با قدرتی که دارند به راحتی می تواند هر نوع طعمه ای را شکار کنند. این حیوانات بر خلاف دیگر گونه های گربه سانان حیوانات اجتماعی هستند که معمولاً به صورت گله ای زندگی می کنند. به این صورت که یک شیر نر با تعیین قلمرو مخصوص به خود سرپرستی چندین ماده را بر عهده می گیرد و با زور و قدرت خود از محدوده قلمرو و جفت های ماده و همچنین توله های تازه متولد شده حمایت و حفاظت می کند.

توله ها از بدو تولد معمولاً به مادر خود وابسته هستند و تا سن یک سالگی اجازه مشارکت در شکار را ندارند. در اجتماع شیرها، شیر ماده وظیفه شکار و تامین غذا را بر عهده دارد و آن ها باید به صورت گروهی به شکار بروند. البته در برخی از مواقع مشاهده شده که شیر های نر نیز در شکار مشارکت داشته اند. به طور کلی در اجتماع آن ها رده بندی خاص و مشخصی وجود ندارد و در جمع های برابر زندگی می کنند. به طور کلی در حال حاضر شیرهای آفریقایی بزرگترین پستانداران ساکن در دشت های آفریقا است که به دلیل جمعیت کم آن ها به شدت تحت محافظت قرار دارد.

طول عمر شیر آفریقایی چقدر است؟

هر کدام از شیر ها اگر به صورت طبیعی فرایند عمر خود را طی کنند و دچار بلایای طبیعی و یا بیماری ‌های مختلف نشوند قادر خواهند بود تا ۱۵ سال در طبیعت عمر کنند. با این حال در برخی از گزارش‌ ها این طور مشخص شده که این حیوانات در مراکز حفاظت از حیوانات در باغ وحش ها که شرایط ایده آل زندگی برای آنها فراهم شده و آن ها تحت نظر کدام پزشک قرار دارند تا ۲۰ سال هم عمر کرده اند.

شیر آفریقایی چه ویژگی هایی دارد؟

شیر آفریقایی چه ویژگی هایی دارد؟

شیر آفریقایی به عنوان قوی ترین شیر جهان و بزرگترین گربه سان آفریقا معرفی شده است. آن ها خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند به این صورت که طول سر و بدن یک شیر آفریقایی حدود ۱٫۴ تا ۲ متر و طول دم آن ها ۶۷ و ۱۰۰ سانتی متر محاسبه شده است. میانگین وزن آن ها حدود ۱۲۰ تا ۱۹۱ کیلوگرم است و به اندازه ای بزرگ هستند که نسبت قد آن ها در مقایسه با یک انسان دو متر می باشد.

بنابراین آن ها گربه های بزرگ و درشت هیکلی هستند که سرتاسر بدن آن ها پوشیده از خز هایی کوتاه به رنگ طلایی یا زرد مایل به قهوه ای می باشد. همچنین در انتهای دم آن ها موهایی به شکل منگوله ای رشد کرده است. شیرهای نر دارای یال هایی هستند که به صورت متراکم در اطراف سر و گردن آن ها رشد کرده است و وجود همین یال موجب شده که شیر های نر بزرگ تر به نظر برسند در حالی که ماده شیرها فاقد چنین عضوی هستند.

در واقع با توجه به این که آن ها وظیفه شکار و تامین غذا را بر عهده دارند برای اینکه از سرعت لازم برخوردار باشند از داشتن یال محروم هستند. بنابراین شیرها در میان تمامی گربه سانان تنها حیواناتی هستند که گونه نر و ماده آن ها از دیگر متفاوت و قابل تشخیص است. آن ها دارای پنجه ای بزرگ با کف نرم هستند و چنگال های تیزی دارند که در انتهای انگشت های آن ها وجود دارد و قابل جمع شدن به داخل می باشد.

همین عامل به شیر ها کمک می کند که در هنگام تعقیب شکار و یا بالا رفتن از درخت سرعت عمل بیشتری داشته باشند و از قدرت دفاعی بیشتری برخوردار شوند. شیر ها همچنین صدای غرش بسیار بالایی دارد طوری که غرش یک شیر معمولاً تا حدود ۸ کیلومتری فاصله از آن قابل شنیدن می باشد.

زیستگاه این حیوان کجاست؟

شیرهای آفریقایی حیواناتی هستند که معمولاً به دنبال زندگی در میان علفزار های ساوانا که دارای درخت های پراکنده اقاقیا هستند. چرا که به راحتی می توانند در زیر سایه این درختان استراحت کنند و از گرمای شدید و طاقت فرسای بیابان های آفریقا در امان باشند. بر اساس تحقیقات و بررسی های صورت گرفته این طور به نظر می رسد که تعدادی از این حیوانات در کشور های آنگولا، نامیبیا، زئیر، شمال بوتسوانا و غرب زیمباوه زندگی می کنند و بر اساس این گزارش آن حدود ۱۰۰ تا ۴۰ قلاده شیر در منطقه ارلی سینگو در بورکینا فاسو و همچنین تعداد ۱۴ تا ۲۱ قلاده در پارک ملی وازا کامرون زندگی نگهداری می شوند.

دشمن طبیعی این حیوان چیست؟

دشمن طبیعی این حیوان چیست؟

با توجه به این که دومین گربه سانان بزرگ در جهان شیرهای آفریقایی هستند آن ها معمولاً در طبیعت دشمن و رقیب جدی ندارد و با دیگر برادران خود در خانواده گربه سانان زندگی مسالمت‌ آمیز را سپری می ‌کنند. تعداد شیرهایی که تاکنون جان خود را از دست دادند یا به دلیل بیماری بوده و یا به دلیل بلایای طبیعی و گاهی اوقات هم شکار توسط انسان ها دلیل مرگ حیوانات گزارش شده است.

جدول اطلاعات

چکیده ای از اطلاعات مربوط به شیر های آفریقایی به صورت جدول زیر ارائه شده است:

عنوانشیر آفریقایی
اندازهحدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ گرم متغیر
نوع طعمهگاو و گراز وحشی
تعداد توله آوری۱ تا ۴ توله
پراکنش جغرافیاییدر محدوده غرب آفریقا

غذای شیر آفریقایی چیست؟

شیر ها به دلیل خصوصیات فیزیولوژیکی خاصی که دارد نمی تواند در مدت زمان طولانی و مسافت زیاد طعمه خود را دنبال کنند. بنابراین آن ها معمولاً شیوه شکار مخصوص به خود را دارند به این صورت که سعی می ‌کنند به صورت مخفی خود را به فاصله ۳۰ متری طعمه نزدیک کنند سپس در یک حمله غافلگیرانه و به صورت جمعی طعمه مورد نظر را شکار می کنند و همانطور که گفتیم ماده‌ ها این وظیفه را در گله برعهده دارند.

آن ها معمولاً به دنبال طعمه هایی که معمولاً ۵۵ تا ۱۰۰ کیلو وزن داشته باشد می روند و کمتر پیش می‌ آید که سراغ طعمه ‌های بزرگ بروند. چرا که احتمال پیروزی آن ها بسیار کم است و ممکن است که به خطر بیفتد‌‌. شکار مورد علاقه شیر های آفریقایی گاو های وحشی و جمعیت‌ های گورخر می باشد. با این حال آن ها تمامی پستانداران کوچک و سم دار مانند آهو ها، گراز و گاهی زرافه ها را نیز شکار کرده و می خورند.

آیا شیر آفریقایی در خطر انقراض است؟

آیا شیر آفریقایی در خطر انقراض است؟

تعداد زیادی از شیرهای آفریقایی جان خود را از دست داده اند به همین خاطر شیر آفریقایی ویکی پدیا در معرض تهدید انقراض گزارش داده است. به همین خاطر دولت ها سیاست های مختلفی را برای حفظ بقای این حیوان در نظر گرفته اند که از نمونه های آن می توان به محدوده زیستگاه آن ها با استفاده از سیم های خاردار و همچنین وضع قوانین سختگیرانه شکارچیان این حیوانات اشاره کرد.

مقالات مرتبط با بحث انقراض در لینک های زیر:

عکس های شیر آفریقایی را در کجا مشاهده کنیم؟

تا کنون تحقیقات گسترده ای بر روی انواع نژاد های شیر از جمله شیرهای آفریقایی صورت گرفته است که حاصل این تحقیقات ارائه مطالب کامل به همراه عکس و تصاویر مختلف آن ها می باشد. لذا در صورت تمایل به مشاهده عکس های بیشتر شما به راحتی می توانید از طریق زیر از سایت های اینترنتی اقدام کنید و عکس های بیشتری از این حیوان را مشاهده کنید.

شیر آفریقایی جزو کدام گونه از جانوران است؟

شیر آفریقایی جزو کدام گونه از جانوران است؟

شیرها پستاندارانی گوشتخوار و از رده پلنگ مانند ها و از خانواده گربه سانان می باشند.

این حیوان در چه سنی بالغ می شود؟

همان طور که گفتیم شیرها حیواناتی اجتماعی هستند و در کنار خانواده زندگی می کنند. توله های متولد شده در بدو تولد کاملا متکی و وابسته به مادر خود هستند تا اینکه تا حدودی به استقلال لازم دست پیدا کنند. آن ها معمولا در سن ۲ تا ۳ سالگی به سن بلوغ می رسند و قدرت باربری خواهد داشت. اما با توجه به اینکه آن ها به صورت گله ای زندگی می کنند تا زمانی که گله مخصوص به خود را نداشته باشند امکان زادآوری نخواهند داشت.

این حیوان در چه سنی بالغ می شود؟

سوالات متداول

انواع نژاد های شیر کدامند؟

انواع شیر ها شامل شیر آفرقایی، آسیایی هستند‌.

شیر های آفریقایی چقدر وزن دارند؟

شیر های آفریقایی معمولا ۱۲۰ تا ۱۹۱ کیلوگرم وزن دارند.

آیا شیر های آفریقایی با خطر انقراض مواجه هستند؟

در حال حاضر تعداد کمی از شیرهای آفریقایی باقی مانده اند و آن ها در معرض خطر انقراض قرار دارند.

شیر آفریقایی در کدام نواحی آفریقا پراکنده شده اند؟

شیرهای آفریقایی معمولاً در نواحی که دارای چمنزار و درختان پراکنده اقاقیا داشته باشد تعیین قلمرو می کنند.

4.6/5 - (111 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *